Onze partners: NFVN Revalidatiefonds Sophia

Daisy Card

Wat is een Daisy Card?

De Daisy Card is een foldertje op creditcardformaat met daarop informatie over NF1, de kenmerken en klachten die jij zelf hebt, de alarmsignalen waarbij je een arts moet waarschuwen, belangrijke telefoonnummers, de gegevens van je behandelend arts én je talenten. De Daisy Card is een soort een geheugensteuntje voor jezelf en kan bijvoorbeeld gebruikt worden om aan anderen uit te leggen wat NF1 is.Welke klachten je hebt en in welke mate je er last van hebt is per persoon erg verschillend. Op de Daisy Card staan alleen dingen zoals ze voor jou gelden. Als je kan uitleggen wat NF1 voor jou betekent geeft dat meer duidelijkheid. Doordat de Daisy Card het formaat van een creditcard heeft, past het altijd in je telefoon of portemonnee en is het dus makkelijke mee te nemen.

Welke standaard informatie staat er op de Daisy Card?

Op elke Daisy Card staat kort uitgelegd wat NF1 is. Daarnaast staat er ook een opsomming van zogenaamde rode vlaggen. Dat zijn lichamelijke klachten, waarbij je zo snel mogelijk een afspraak bij je behandelend arts moet maken. En tot slot staan er een aantal leefregels op. Leefregels helpen je fit en gezond te houden. Deze informatie is voor iedereen hetzelfde.

Hoe maak je jouw persoonlijke Daisy Card?

Je wordt stapsgewijs door een bestelwizard geleid. Onderwerpen die je tegenkomt zijn:

  • Lichamelijke klachten
  • Sociale, emotionele en/of gedragsproblemen
  • Leerproblemen
  • Talenten
  • Belangrijke gegevens

Per onderwerp staan er heel veel keuzes. Je klikt aan wat op jou van toepassing is. De klachten waar je last van hebt, maar ook je talenten. Je bent immers veel meer dan NF1. Soms mag je zelf iets invullen. Op jouw persoonlijke Daisy Card komen straks alleen de dingen te staan die jij hebt aangevinkt of ingevuld.

Na het afronden van de bestelwizard krijg je een link toegestuurd. Met de link kun je een pdf bestand downloaden waarin jouw persoonlijke Daisy Card wordt getoond. Sla deze pdf eventueel zelf op, want je gegevens worden vanwege privacy overwegingen niet bewaard. De NFVN krijgt deze link ook. De NFVN zal de Daisy Card naar de drukker sturen. Dit gebeurt op de volgende data: 15 mei, 1 september en 1 december.

Zorg dat je aanvraag op tijd binnen is, anders moet je wachten tot de volgende aangegeven datum. Je moet dan iets langer wachten op je bestelling.

De drukker zal jouw persoonlijke Daisy Card opsturen naar het door jou opgegeven adres. 

De NFVN heeft met de drukker en de website beheerder afspraken gemaakt over de privacy. We gaan zorgvuldig om met de door jouw ingevulde gegevens. Wil je daar meer over lezen, klik dan op de tab 'privacy'.