Onze partners: NFVN Revalidatiefonds Sophia

Kennismaken

Esther vertelt dat ze hier is met Wendy, haar oudere zus en een vriendin van haar zus, Joyce. ‘Wendy en Joyce hebben om de beurt naar hier gereden. Ze slapen nu uit. Gezellig dat ik jou nu tegen kom.’ Al pratend komen ze langs een tafeltennistafel, een zwembad, een ligweide met volleybalnet, picknicktafels, een overdekte hangplek, een speeltuin en een campingwinkel. Eigenlijk wist Daisy dat al. Voor ze thuis vertrokken had ze al uitgebreid de website van de camping bekeken. Aangezien haar ouders hadden gereserveerd wist ze ook al waar ze zouden staan. In gedachten had ze al rondjes gelopen over de camping. Wat ze thuis niet kon weten is wíe er dan op de camping zouden staan.

Als ze weer naar de tent willen lopen, speelt er een groepje jongeren volleybal op het veld. De groep bestaat uit zowel Franse als Nederlandse jongeren. Ze vragen of de meiden mee willen doen. Voordat Daisy iets heeft kunnen zeggen, heeft Esther al ja geroepen. Daisy baalt. Als er nou iets is waar ze niet goed in is, is het een balspel. Esther moedigt haar aan ‘kom op Daisy, het is niet voor de gouden medaille, we zijn hier om plezier te maken.’ Na enige aarzeling doet Daisy mee. Bij het opgooien van de bal slaat ze mis. Ook de tweede keer gaat het fout. Dat is een punt voor de andere partij. Dat bedoelde Daisy nou. Als ze weer aan de beurt is om te serveren roept iemand ‘Doe het onderhands.’ En ja, nu krijgt ze bij de tweede poging de bal wel over het net. Ze weet ook een paar ballen aan het net te stoppen. Dat voelt goed!

Tijdens het spelen wordt er veel gekletst. Daisy spreekt een klein beetje Frans. Zodoende kan ze ook praten met de Franse jongeren. ‘Wow wat kan jij goed Frans,’ zegt Esther. Daisy krijgt er zelfvertrouwen van. Ze praat tussen het spelen door ook veel met Gilles. Gilles komt uit Parijs en is hier met een vriend. Ze vindt hem leuk. Ze is blij dat ze hem een beetje kan verstaan. Hij maakt haar complimentjes, maar plaagt haar ook. Hij is een stuk groter dan zij. Gilles mist ook af en toe een bal. Hij maakt er grapjes van als hij de bal mist. Zij baalt als ze mist. Waarom doet ze altijd zo serieus, vraagt ze zich af. Is het nou echt zo erg om niet goed te zijn in sport? Esther had gelijk, ze zou wat meer plezier moeten maken en volleybal is eigenlijk best leuk. Terwijl ze staat na te denken, ziet ze niet dat er een bal op haar af komt. Hij botst tegen haar hoofd. Nou en dan is ze meteen wakker geschud. De rest ligt helemaal in een deuk. En ze kan maar één ding doen, hard meelachen. Gilles was degene die de bal had gegooid. Zou hij háár ook leuk vinden? Ze wordt rood en warm bij het idee en voelt zich meteen heel onzeker en verlegen. Als ze later wat gaan drinken met zijn allen, ploft Gilles naast haar op een stoeltje. Gilles vraagt haar van alles en biecht op dat hij alleen de bal mist als er leuke meisjes in de buurt zijn. Esther knipoogt naar haar en Daisy fronst haar wenkbrauwen. Wat bedoelde Esther daarmee? Zit Esther nu met Gilles te flirten? Zou Esther Gilles leuk vinden of andersom? Heeft ze Gilles wel goed begrepen? Zo goed is haar Frans nu ook weer niet. Een nieuw rondje cola en ijsthee verandert het onderwerp van gesprek. Als het tijd is om te eten, spreken ze af elkaar ’s avonds weer bij de hangplek te ontmoeten.