Onze partners: NFVN Revalidatiefonds Sophia

Daisy

Daisy Verhoef is 19 jaar en woont met haar ouders en kat Roodmans in een rijtjeshuis. Roodmans is de liefste rode kater die ze kent. Daisy is vaak moe, heeft regelmatig last van hoofdpijn en soms ook pijn in haar heup of been. Haar ouders vragen vaak of ze kunnen helpen. Dat is niet altijd leuk, wel makkelijk. Ze weet dat ze met veel dingen nog moeite heeft als het om de “18-plus” zaken gaat. Rekeningen en post bijhouden, met instanties bellen of zelf boodschappen doen en koken zijn lastig.

Daisy heeft een oudere broer, Thom van 24. Thom woont samen met zijn vriendin Eva 10 minuten fietsen verderop. Ze kan goed met haar broer opschieten.

Daisy is gestopt met haar opleiding Verzorgende en begint na de vakantie aan een nieuwe opleiding: Juridisch Administratief Dienstverlener.

Haar beste vriendin Jessica kent ze vanaf de kleuterschool. Vroeger fietsten ze elke dag samen naar school. Jessica was na hun examen gaan studeren in een andere stad. Jessica heeft sinds kort een vriendje en blijft ook wel eens bij hem slapen. Het is behoorlijk serieus tussen hen. Deze zomer gaat Jessica op kamers wonen in een studentenhuis. Jessica heeft Daisy gezegd haar niet te zullen vergeten. Ze belt en appt veel, maar toch vindt Daisy het ook lastig dat ze elkaar dan minder vaak zullen zien. Jessica kan haar altijd goed helpen als ze piekert of somber is, andersom trouwens ook. Daisy zou ook wel op zichzelf willen gaan wonen, maar weet niet goed hoe ze dat zou moeten doen.

Met haar bijbaantje in de supermarkt is Daisy gestopt. Ze gaat wel één keer per week naar zangles. En niet onbelangrijk, Daisy heeft contact met andere jongeren met NF1 via een groepsapp. In de appgroep zitten Edje, Tessa, Amber, Gershon, Lars, Farid en Mila. De groepsapp heet ‘NF1 heb je niet alleen’. Wat zo fijn is aan appen met lotgenoten? Je hoeft niets uit te leggen als het om NF1 gaat.

Zo alles bij elkaar een druk leven.